Bilder & bin…

Malvans nektar och pollen lockar…

Att fotografera är ett av mina intressen. Fånga ögonblick som blir som tidsdokument. Spår av människan i naturen. Ansikten, ögon. Ljuset och dess skiftningar. Det är nog detta som gör att jag tycker det är spännande att ge mig ut med kameran. 

Den första systemkameran skaffade jag i början av 80-talet – en hederlig Practica helt utan några automatiska inställningar. Jag var med i några studiecirklar där vi lärde oss att fotografera i svartvitt och det blev många timmar i Lammhults fotoklubbs mörkrum. Jag minns den märkliga och fantastiska känslan då bilderna sakta visade sig i vätskebaden och då bilderna hängde på tork.

Vid denna tid tillbringade jag mycket tid med att skåda fågel tillsammans med kamrater från skogsgymnasiet i Ryssby. Det blev övernattningar under bar himmel på Öland, vid Torhamns udde och vid Skanör-Falsterbo. Det blev också flera fjällvandringar under 80- och 90-talet. Jämtlandsfjällen med Helags som höjdpunkt och vandringarna vid Kebnekaise, Sarek och Padjelanta har skapat minnen som är oförglömliga.

Fotografering är perfekt att kombinera med andra intressen – som till exempel biodling. Du hittar bilder och länkar till hemsidor som jag tycker har ett bra innehåll om biodling. Alla mina böcker (nästan) om biodling, bin och honung finns presenterade – titta och se vilka fina och inspirerande böcker det finns om biodling!

Du känner med stor säkerhet till vad blommor och bin är. Här på denna sida handlar det mer om bilder och bin. Jag hoppas du inte blir ledsen för det, kanske hittar du något som kan ge dig inspiration – att inspirera är nämligen ett av mina syften med hemsidan.

Många av bilderna visar kurs- och cirkeldeltagare i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

Så småningom (kanske) kommer jag att komplettera med text och bild om mat och dryck, språk och text, föreningsutveckling samt tänkvärda citat (detta kan du hitta redan nu).

/Lars-Göran